Currently browsing tag

Pescuit sportiv

topul baltilor 2011

Anul 2011 a fost un an relativ bun pentru pescari de crap, insa fata de alti ani capturile capitale au fost intr-un numar mai mic.
Cu toate acestea baltile de renume si-au pastrat “staiful” si au incercat sa ofere pescarilor cele mai bune conditii de pescuit in special pentru crapisti. Au aparut si balti noi care ofera conditii excelente de pescuit: pontoane iluminate, drum de acces foarte bun, popolatie de peste.
Mai jos un top al baltilor de crap pe 2011 – nu este cel mai bun top deci e unul orientativ, ordinea poate fi alta in anumite cazuri particulare:

Magazine pescuit – magazinul pescarului

Pescuitul este un sport care necesita in permanenta achizitionarea de articole si scule de pescuit. Insa uneori acest lucru ne da mari batai de cap. Alegerea unui magazin care sa e satisfaca cerintele nu este intotdeauna un lucru usor, necesita timp, cautare etc.
Uneori ne punem intrebarea de unde cumparam, online – de pe internet, mergem la magazinul nostru preferat din oras, sau pur si simplu cumparat la intamplare unde gasim pretul cel mai bun.
Vezi o lista completa cu magazine din Romania- Magazine pescuit
Recent am vazut un magazin de pescuit care are o functionalitate […]

Pescuitul in zone cu vegetatie densa

Multi pescari doar citind acest lucru vor zice ca nu-i intereseaza pentru ca ei niciodata nuvor pescui in locuri pline de ierburi fie ele de suprafata sau de fund. Insa exista alti pescari care pentru ei un loc plin de vegetatie este sinonim cu un loc frecventat sigur de crap.
In anumite momente ale anului aceste locuri pot fi determinante in prinderea crapului pentru pescarii care sunt decisi sa accepte provocarile ce le implica un pescuit intr-un loc plin de vegetatie.
Singurele arme ale pescarului intr-un astfel de loc este propria experienta, foarte multa rabdare si pregatire si nu in ultimul rand […]

pescuitului recreativ/sportiv 2011 – regulament

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a publicat versiunea 2011 a regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv
Regulament din 20/01/2011
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 74 din 28/01/2011 de practicare a pescuitului recreativ/sportiv
PARTEA I
Perioade, durate şi zone de prohibiţie a pescuitului
Art. 1. – Pescuitul oricăror specii de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice vii se realizează conform cu prevederile ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului şi pădurilor privind prohibiţia anuală a pescuitului.
PARTEA a II-a
Protecţia resurselor piscicole
Art. 2. – (1) Pentru protejarea resurselor acvatice vii, asociaţiile de […]