Pescuit la pluta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)

Pescuit la pluta – (BOLOGNESE)
Tehnica aceasta dupa nume provine din Italia, mai exact din provincia Bologna.

Tehnica se utilizeaza în apele curgãtoare si stationare, cu o adâncime variabilã, între 2 si 7 metri. Se poate pescuit atat la distante mici cat si la distanta mare, in acest caz se uzeaza de lungimea lansetei si se lanseaza montura ajutat de mulineta.
Ce avem nevoie pentru acest stil :
· Lanseta – se foloseste in principiu o telescopica, sau o varga cu o lungime între 5 si 8 m, cea mai rapandita fiind cea de 6 m. Se pot alege diverse firme fiecare alege undita dupa preferinte si buget. Daca se foloseste o varga se renunta la mulineta si firul se leaga de varful vergi.
· Mulineta – nu se necesita ceva pretentios, scopul ei find mai mult de a ajuta in lansarile mai lungi si precum si un mic ajutor in cazul unei capturi mai mari. Astfel spus mulineta trebuie sa fie de marime potrivita cu un numar de 1-4 rulmenti. Se folosete numai in cazul incare se doresc lanseuri mai lungi si varga se inlocuieste cu o lanseta.

citeste mai mult despre pescuit la pluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>