Pescuit sportiv – raspunderi si sactiuni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/ 10 (2 votes cast)

RASPUNDERI SI SANCTIUNI
ART 53 – incalcarea dispozitiilor prezentei legi,atrage dupa caz,raspunderea disciplinara,contraventionala,penala,materiala sau civila.

ART 54 – constituie contraventie si se sanctioneaza cuamenda de la 40 lei ron la 80 ron urmatoarelefapte savarsite de persoane fizice;

a)pescuitul sportiv al oricarei specii de peste,precum si al altor vietuitoare acvatice,exercitat fara permis sau autorizatie in cursuri de ape statatoare sau curgatoare,canale artificiale,delta Dunarii,lacuri naturale sau de acumulare ape maritime si in marea teritoriala.
b)pescuitul sportiv al oricarei specii de peste precum si al altor vietuitoare acvatice, care se exericta in ape curgatoare,lacuri naturale sau artificiale,delta,ape maritime interioare sau in zone din acestea in care pescuitul este interzis.

c) refuzul de a prezenta,la cererea persoanelor autorizate sa constate contraventia,permisul sau autorizatia de pescuit.

ART55 – constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 80 – 150 lei ron, urmatoarele fapte savarsite de persoanele fizice;
a) pescuitul recreativ in timpul noptii
b) prinderea salomnidelor cu mana
c) pescuitul cu momeli metalice si cu pesti artificiali in raurile populate cu lostrita
d) pescuitul sportiv de catre o singura persoana in timpul unei zile de la rasaritul si pana la apusul soarelui, mai mult de 10 bucati,in total din speciile de pastrav,lipan si coregon in apele de munte cu salomnide–mai mult de 5 kg de peste cu exceptia cazului in care sa pescuit un singur peste. ca carui greutate depaseste 5 kg,in apele domeniului public
e) pescuitul cu momeli in apele naturale de munte ce ofera conditii de viata salomnidelor.
f) retinera de catre pescarii sportivii, A PESTELUI SI A ALTOR VIETUITOARE,ACVATICE,PESCUITE SUB dimensiunile minime.
g) mutarea,deteriorarea,sau distrugerea din culpa a semnelor indicatoare asezate in raza amenajarilor piscicole.
ART 56 – constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 -1000 lei ron,urmatoarele fapte;
a) pescuitul lostritei fara autorizatie,speciala,eliberata de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.
b) pescuitul cu siruri de muste artificiale in apele salmonicole.
ART61 – constituie INFRACTIUNE si se pedepseste cu inchisoare,de la 6 luni la 4 ani sau cu amdenda penala de la 2500-5000 lei ron,urmatoarele fapte;
a) prinderea pestelui cu unelte din plasa si cu pripoane in raurile si lacurile din zona de munte precum si in raurile colinare si de ses. cu exceptia Dunarii si a Prutului.
b) pescuitul prin orice metode si mijloace ale pestiolr sau a altor vietuitoare acvatice si al reproducatorilor ,in perioada pe prothibitie,precum si distrugerea pontelor depuse in zonele in zonele de reproducere naurala.
ART62 – constituie INFRACTIUNE- si se pedepsesc cu inchisoarea de la 5 ani la 10 ani urmatoarele fapte.
a)pescuitul electric cu exceptia celui pescuit in scop stintific,pescuitul cu materile explozive,cu substante toxice(tomoxan),sau nacrotice,pescuitul cu unelte de plasa MONOFILAMENT,pescuitul neautorizat in timpul noptii cu unelte de plasa.
b)pescuitul cu ostia, sulita, tepoaia, japca,si cu alte obiecte intepatoare sau agatatoare.
c)pescuitul STURIONILOR,sau al lostritei,sub dimensiunile legale,in alt scop decat cele de repopulare.
d)DETINEREA,TRANSOPRTUL, SAU COMERCIALIZAREA, sturionilor, icrelor negre sau lostritei fara documente legale.
ART 67 – sunt supuse confiscarii uneltele si ambarcatiunilede pescuit,animale,mijloace de transopr, arme de foc, si orice alte bunuri care au fost folosite la savarsirea faptei.
a)bunurile rezultate din savarsirea contraventiei, constand in peste, icre, alte vietuitoare acvatice, sunt deasemenea supuse conficarii.

Extrase din legea 192/2001 privind Fondul piscicol,pescuitul si avacultura.
Nota: coroborati aceste informatii cu ultimele acte normative respectiv legi, ordine in vigoare

Preluare portal de pescuit Pescuit sportiv

Pescuit sportiv - raspunderi si sactiuni, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>