Currently browsing category

Echipamente de pescuit

Pescuitul modern – navomodelul

In ultimi ani abundenta sculelor aparute a nadelor de tot soiul fac ca pescuitul sa fie de departe un alt fel de pescuit.
Din pacate pescuitul traditional este pe cale de disparitie, mamaliga,  painea si altele momeli de genul asta sunt folosite de tot mai putini pescari. In aceeasi masura si betele de alun sau din salcie sunt de mult uitate. Aceasta aspect nu este un lucru rau, asa cum societatea evolueaza este si randul pescarului sa o faca.
Vizavi de acest aspect cred ca cel mai mare aport si cel mai spectaculos accesoriu aparut in pescutul modern este  barcuta de nadit, […]

Lansete de pescuit – alegerea lor partea 1

De multe ori alagerea  unei lansete este un proces destul de dificil,  majoritatea lansetelor desi sunt etichetate de crap,  răpitor,  staționar au foarte multe caracteristici diferite.
Astfel acest proces este anevoios cu atat mai mult cu cat pe an ce trece gama pentru fiecare specie in parte creste exponențial.
Sa vorbim despre lansetele in general.  Pentru a face o alegera bun atrebuie sa tineti cont de urmatoarele directii valabile la orice tip de peste/stil de pescuit:

peștii/peste pentru care se dorește achizitionarea
locul de pescuit – râuri, lacuri, baraje, canale, mare, ocean
stilul de pescuit folosit
durata partidei
nada și momelile folosite – contează in special greutatea lor
înălțimea pescarului
compoziția lansetei – in special la staționar , răpitor și in anumite condiții la crap

Ca sa va delectati cu […]