Currently browsing category

noduri pescaresti

nodul pescaresc rapala

Nodul Rapala este un nod folost la legarea voblerelor, oscilantenlor, etc de linia principala, astfel incat aceastea sa se poata misca liber si sa nu fie obstructionate de nod.
Similar in esenta cu nodul Bucla fara alunecare, acest nod Rapala are un pas in plus de facut.  Totusi, daca acest lucru il face sa nu mai sigur, este inca subiect de dezbateri. Intradevar, poate fi mai dificil in a-l strange bine, insa prin practica se rezolva.
In orice caz, este bine sa stiti cum sa strangeti acest nod (sau cel Bucla fara alunecare),pentru ocaziile in care vreti ca momeala sa “inoate” mult mai natural.

Nu […]

Nodul Palomar

Nodul Palomar reprezinta una din metodele cele mai simple de legare a carligelor de linie sau a unui muste de un inaintas.
Astfel fiind un nod ce este utilizat in pescuit, fie in pescuitul la crap, salau, rapitor in general
Nodul palomar este un nod puternic,  flexibil si foarte rezistent.
Nodul Palomar este considerat de catre ” International Game Fish Association” ca fiind cel mai puternic nod cunoscut.
Un alt avantaj al nodului Palomar este acela ca  poate fi realizat chiar si pe timp de  noapte.

Alte noduri utile la pescuit:
nod fara nodnodul mahinnodul […]

Noduri pescaresti, noduri de pescuit

Suntem gata de pescuit, avem nada potrivita, am ales locul, bun insa mai exista un factor impotant care nu trebuie neglijat.
Oare care ar fi aceste? simplu… utilizarea celor mai bune noduri de pescuit, atat pt carlig cat si pent montura , inaintas sau firul principal. Folosirea corecta a unui nod poate face uneori diferenta.
Despre noduri puteti citi la sectiunea noduri pescaresti.
Deci atentie sporita , incrcati sa invatati cat mai multe noduri de pescuit, nu se stie niciodata cand aveti nevoie de ele.
Fire intinse