Currently browsing category

Tehnici de pescuit

Pescuit la pluta

Pescuit la pluta – (BOLOGNESE)
Tehnica aceasta dupa nume provine din Italia, mai exact din provincia Bologna.
Tehnica se utilizeaza în apele curgãtoare si stationare, cu o adâncime variabilã, între 2 si 7 metri. Se poate pescuit atat la distante mici cat si la distanta mare, in acest caz se uzeaza de lungimea lansetei si se lanseaza montura ajutat de mulineta.
Ce avem nevoie pentru acest stil :
· Lanseta – se foloseste in principiu o telescopica, sau o varga cu o lungime între 5 si 8 m, cea mai rapandita fiind cea de 6 m. Se pot alege diverse firme fiecare alege undita dupa preferinte si […]

Pescuitul in zone cu vegetatie densa

Multi pescari doar citind acest lucru vor zice ca nu-i intereseaza pentru ca ei niciodata nuvor pescui in locuri pline de ierburi fie ele de suprafata sau de fund. Insa exista alti pescari care pentru ei un loc plin de vegetatie este sinonim cu un loc frecventat sigur de crap.
In anumite momente ale anului aceste locuri pot fi determinante in prinderea crapului pentru pescarii care sunt decisi sa accepte provocarile ce le implica un pescuit intr-un loc plin de vegetatie.
Singurele arme ale pescarului intr-un astfel de loc este propria experienta, foarte multa rabdare si pregatire si nu in ultimul rand […]