Pescuitul la crap cu montura helicopter

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)

Rig standard  +  montura Helicopter

Asa  cum bine se stie cel mai important element in pescuitul crapului nu este lanseta, mulineta sau mai stiu eu ce alt articol, ci este chiar montura  am sa incerc sa va prezint detaliat o montura standard de crap, si modul de confectionare a acesteia. Nu fac acest lucru pentru aceia dintre dumneavoastra care stiu si carora li se va parea banala, ci pentru cei care inca nu sunt la curent cu toate detaliile si care vor sa invete sa o faca in mod corect.

Multi dintre noi spunem ca stim sau pretindem ca facem corect o montura, dar sunt inca multi care o fac gresit sau chiar pe dos, astfel incat montura nu va lucra corespunzator  schimbandu-si total mecanica.

Montura moderna de pescuit la crap se imparte in :

  1. rigul propriu-zis
  2. sistemul de prindere al plumbului
  3. tubul anti-tangle sau pe romaneste anti-incalcire
  4. firul folosit indiferent ca este mono sau multifilament (textil)
  5. plumbul respectiv

In continuare vreau sa va prezint modul de confectionare al unei monturi standard, si materialele necesare pentru aceasta.

Voi incepe cu rigul. Rigurile sunt de doua feluri:

  • riguri de fund pe care le vom folosi in acele balti , lacuri, rauri unde exista pietris sau nisip, deci acolo unde avem un substrat tare;
  • si riguri flotante pe care le vom folosi in locurile cu mult mal pe substrat.

Lungimea acestor riguri flotante va fi aleasa in functie de inaltimea substratului de mal, al locului de pescuit respectiv.

Continuare articole: Pescuitul la crap, montura hlicopter

Mai multe Monturi crap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>